Gå till innehåll

Hem­försäkring

Små hus med paraply över

Som hyresgäst hos oss ska du ha en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker inte bara skador på din egendom utan även kostnader vid större incidenter, så som brand eller en omfattande vattenskada.

Varför ska jag ha en hemförsäkring?

I vår uthyrningspolicy framgår att du ska ha en gällande hemförsäkring när du skriver kontrakt för din lägenhet. Försäkringen ska vara giltig under hela hyrestiden. Varför? Vi har sett många tråkigheter genom åren och vill inte att det ska behöva hända dig.

En hemförsäkring skyddar ditt hem, dig själv och dina saker när det oväntade händer. Hemförsäkringen innebär att du kan få ersättning för dina saker, kläder med mera (så kallad lös egendom) om de blir stulna i ett inbrott eller förstörs i en brand- eller vattenskada.

Skador vid brand och vattenskador

Flera gånger varje år inträffar vattenskador, bränder och andra tråkiga händelser. Det kan bero på att en hyresgäst till exempel installerat en disk- eller tvättmaskin fel eller att man glömt kranen på. Om du då inte har någon hemförsäkring kan du drabbas hårt ekonomiskt.

En hemförsäkring täcker inte bara skador på din egendom utan även kostnader vid större incidenter, så som brand eller en omfattande vattenskada. Kontrollera även att din hemförsäkring täcker eventuella saneringskostnader för skadedjur.

En försäkring säkerställer även att du inte står utan bostad om olyckan är framme och täcker upp för ev. skadestånd om du orsakat händelsen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 april 2024
Publicerad:
26 januari 2024