Gå till innehåll

Sök 65+ boende

Ett äldre par som sitter bland flyttlådor och tar en selfie med en mobiltelefon.

I våra 65+ boende ska det vara enkelt och bekvämt att åldras. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och bredare dörrar med låga trösklar.


Våra seniorlägenheter, eller 65+ boende som vi kallar det, ligger centralt i Storå, Lindesberg och Fellingsbro.

Storå
Grönbodavägen 2
12 lägenheter i markplan med en liten uteplats.

Lindesberg
Koppgatan 2, Bodgatan 2 (Linden)
Tre huskroppar, 44 lägenheter, med balkong eller uteplats. Litet förråd finns i anslutning till varje lägenhet. Hiss finns.

Fellingsbro
Idrottsvägen 2 (Ekliden)
11 lägenheter med balkong eller utplats. Hiss finns.


Så söker du 65+ boende

Alla våra bostäder förmedlas av oss, FALAB/LIBO, som är det kommunala bostadsbolaget. På Mina sidor ser du vilka lägenheter som är lediga och lämna en intresseanmälan. För att kunna lämna en intresseanmälan på en lägenhet måste du vara registrerad. Här berättar vi hur du går tillväga.

1. Registrera dig

För att kunna söka och få en lägenhet behöver du registrera dig och skapa ett konto hos FALAB/LIBO. När du registrerar dig så ska du också lägga in bevakningar på de önskemål som du har. När vi lägger ut en ledig lägenhet får du ett påminnelsemejl om att det kan finns en lägenhet ledig som motsvarar dina önskemål.


För varje dag du står i vår seniorkö samlar du en (1) köpoäng som du kan använda för att få en lägenhet hos oss. Från den dag du fyllt 65 år kan du anmäla intresse för en lägenhet i våra 65+ boenden.


2. Sök bostad

Håll utkik efter lediga lägenhet på Mina sidor eller i din mejl.


3. Intresseanmälan

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. För att kunna göra en intresseanmälan ska du ha fyllt 65 år. Du kan göra max 3 intresseanmälningar år gången.


En lägenhet ligger ute i 7 dagar (sista ansökningsdag står tydligt) innan de tre som har flest poäng blir erbjuden att titta på lägenheten. Om dessa tre tackar nej går går den vidare till nästa tre som står på tur. All korrespondens sker vi mejl och med hänvisning till Mina sidor.


4. Skriva kontrakt

Innan vi skriver hyresavtal kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär bland annat att vi kontrollerar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Grattis, då är det dags att skriva under hyresavtalet!

Hyresavtalet skriver du under på Mina sidor med Mobilt BankId. Saknar du BankId får du skriva under ett pappersavtal på vårt kontor eller genom att vi skickar det till dig.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 maj 2024
Publicerad:
12 februari 2024