Gå till innehåll

Sök fordonsplats, båtplats och förråd

Parkeringskylt med en pil som visar till vänster.

I många av våra bostadsområden finns det möjlighet att hyra garage- eller p-plats. Vi hyr även ut förråd och båtplatser. Det kan förekomma väntetid och därför behöver du ställa dig i kö för detta. Det gör du på Mina sidor och precis som när du står i bostadskö så samlar du poäng och den som har flest poäng får erbjudande om att hyra platsen.

Så söker du

Fordosnplats, båtplats och förråd förmedlas av oss, FALAB/LIBO, som är det kommunala bostadsbolaget. På Mina sidor ser du vad som är ledigt och där kan du lämna en intresseanmälan. För att kunna lämna en intresseanmälan på en lägenhet måste du vara registrerad. Här berättar vi hur du går tillväga.

1. Registrera dig

För att kunna söka en fordonsplats, båtplats och förråd behöver du registrera dig och skapa ett konto hos FALAB/LIBO. När du registrerar dig så ska du också lägga in bevakningar på de önskemål som du har. När vi lägger ut en ledig lägenhet får du ett påminnelsemejl om att det kan finns en lägenhet ledig som motsvarar dina önskemål. Din registrerar dig på Mina sidor.


För varje dag du står i kö samlar du en (1) köpoäng som du kan använda för att få en fordonsplats, båtplats eller förråd hos oss.

Du kan ställa dig i bostadskö från det datum du fyllt 16 år.


2. Sök ledigt

Håll utkik efter lediga fordonsplatser, båtplatser och förråd på Mina sidor eller i din mejl.


3. Intresseanmälan

När du har hittat något som du är intresserad av loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. För att kunna göra en intresseanmälan ska du ha fyllt 18 år. du kan göra max 3 intresseanmälningar år gången.


En fordonsplats, båtplats och förråd ligger ute i 7 dagar (sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest poäng blir erbjuden att hyra platsen. Om den tackar nej går går den vidare till nästa som står på tur. All korrespondens sker vi mejl och med hänvisning till Mina sidor.


4. Skriva kontrakt

Innan vi skriver hyresavtal kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär bland annat att vi kontrollerar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Uppfyller du kriterierna i vår uthyrningspolicy? Grattis, då är det dags att skriva under hyresavtalet!

Hyresavtalet skriver du under på Mina sidor med Mobilt BankId. Saknar du BankID får du skriva under ett pappersavtal på vårt kontor eller genom att vi skickar det till dig.

Båtbrygga vid Bottenån i Lindesberg.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 april 2024
Publicerad:
12 februari 2024