Gå till innehåll

Sök ungdoms-lägenhet

Ung flicka som packar upp ur en flyttkartong.

Så söker du en ungdomslägenhet

Våra ungdomslägenheter finns på Kristinavägen 20 A. På Mina sidor ser du vilka lägenheter som är lediga och lämna en intresseanmälan. För att kunna lämna en intresseanmälan på en lägenhet måste du vara registrerad. Här berättar vi hur du går tillväga.

1. Registrera dig

För att kunna söka och få en lägenhet behöver du registrera dig och skapa ett konto hos FALAB/LIBO. När du registrerar dig så ska du också lägga in bevakningar på de önskemål som du har. När vi lägger ut en ledig lägenhet får du ett påminnelsemejl om att det kan finns en lägenhet ledig som motsvarar dina önskemål.


För varje dag du står i bostadskö samlar du en (1) köpoäng som du kan använda för att få en lägenhet hos oss. Vi har tre olika köer för lägenhet. Dessa är bostad, senior (65+) och ungdom.

Du kan ställa dig i bostadskö från det datum du fyllt 16 år. Ungdomslägenhet kan du söka fram till den dag du fyllt 25 år och våra 65+ lägenheter från den dag du fyllt 65 år.


2. Sök bostad

Håll utkik efter lediga lägenhet på Mina sidor eller i din mejl.


3. Intresseanmälan

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. För att kunna göra en intresseanmälan ska du ha fyllt 18 år. du kan göra max 3 intresseanmälningar år gången. Du kan inte göra någon intresseanmälan om du är äldre än 25 år.


En lägenhet ligger ute i 7 dagar (sista ansökningsdag står tydligt) innan de tre som har flest poäng blir erbjuden att titta på lägenheten. Om dessa tre tackar nej går går den vidare till nästa tre som står på tur. All korrespondens sker vi mejl och med hänvisning till Mina sidor.


4. Skriva kontrakt

Innan vi skriver hyresavtal kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär bland annat att vi kontrollerar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Grattis, då är det dags att skriva under hyresavtalet!

Hyresavtalet skriver du under på Mina sidor med Mobilt BankId. Saknar du BankId får du skriva under ett pappersavtal på vårt kontor eller genom att vi skickar det till dig.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 april 2024
Publicerad:
12 februari 2024