Gå till innehåll

Hyra och betalning

Ett vitt hus med två personer i trä och mynt.

Hyran är din viktigaste faktura och här beskriver vi våra betalningsalternativ.

Vi erbjuder bland annat autogiro och e-faktura. Dina hyresavier kan du alltid se under Betalningar genom att logga in på Mina Sidor
Hur din hyra i övrigt aviseras är beroende på vilket betalningssätt du väljer.

Du kan betala din hyra på flera olika sätt. Vi erbjuder följande alternativ:

Autogiro

Med autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto den sista bankdagen i månaden. Du behöver endast se till att pengar finns på kontot.

E-Faktura

Med e-faktura får du varje månad din hyresavi direkt till din internetbank. Uppgifter som OCR-nummer, belopp, betalningsmottagare och förfallodatum är redan ifyllda.

Vill du betala med e-faktura anmäler du det direkt i din internetbank. Sök på LIBOFALAB som leverantör. Då bankerna har olika upplägg är det enklast att du vänder dig till din bank om du har några frågor om e-faktura.

E-postfaktura

Med e-postfaktura får du varje månad din hyresavi skickad till din
e-postadress.

När ska min hyra vara betald?

Hyran betalas alltid månadsvis och i förskott. Det betyder att hyran ska vara betald senast den sista vardagen i månaden.

Sen betalning och Inkassokrav

Vi skickar ingen påminnelse om du missar att betala din hyresavi eller faktura till oss. Det innebär att om du betalar efter förfallodagen blir din skuld direkt ett inkassoärende. Du får då ett brev från Intrum Justitia Sverige AB.

Om du har fått ett inkassokrav gör följande:

  • Betala med de uppgifter som kommer med inkassokravet (summan på hyresavin/fakturan + inkassoavgift, för närvarande 180 kr).

  • Se till att skulden blir betald inom den tid som anges i kravet, så slipper du riskera att inkassoföretaget går vidare med din skuld till Kronofogden.

Har du frågor om inkassokravet?
Kontakta Intrum Justitia i Sverige AB, tel: 08-616 76 66

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 mars 2024
Publicerad:
12 december 2023