Gå till innehåll

Flytta in

Glad familj med ett barn som sitter i en flyttkartong.

Äntligen är det dags att flytta in i din nya lägenhet och här har vi samlat allt du behöver veta inför och under inflyttningen.

Teckna bild av ett papper och en penna.

1. Tillträde

Du har tillgång till din nya lägenhet från och med den första vardagen i månaden efter klockan 12.00.

Infaller den första dagen i månaden på en lördag, söndag eller en röd dag så har du tillgång till den lägenhet från och med den första helgfria vardagen efter den 1:a.

Nycklar

2. Nyckelutlämning

Du hämtar dina nycklar i receptionen på vårt kontor. För att få kvittera ut dina nycklar ska du ha betalt din första hyra och kunna uppvisa kvitto på detta. Du ska också ha en giltig legitimation med dig.

Kvittering av nycklar kan ske på olika sätt:

  • Digital signering med BankId.
  • Signering på papperskvitto.
  • Om någon annan hämtar ut nycklar i ditt ställe så ska personen uppvisa en undertecknad fullmakt från dig tillsammans med en kopia på din legitimation samt visa upp sin egen legitimation.
    Här kan du också välja digital signering och en annan person hämtar dina nycklar.
Teckna bild av ett papper och en penna.

3. Lägenhetsbesiktning

Vi vill att du ska trivas och känna dig hemma i din nya lägenhet. Vi besiktar alltid lägenheten innan du flyttar in. Vill du ha tillgång till besiktningsprotokollet så säg till i receptionen så får du en kopia.

Har du synpunkter på besiktningen så ska du kontakta fastighetsansvarige direkt i samband med inflytten.

Tecknad bild av ett grönt hus med tre tecknade människor i grönt som står framför huset.

4. Hembesök

I samband med att du hämtar dina lägenhetsnycklar så har du möjlighet att boka in ett hembesök där personal från oss kommer till din lägenhet och berättar lite mer om hur det fungerar hos oss. Vi visar var du hittar tvättstugan, förrådet och soprummet. Du har säkert också andra frågor som rör din nya lägenhet som vi kan hjälpa dig med när vi kommer på besök.

Tveka inte - boka in ett hembesök!

Tecknad bild av ett hus som brinner.

5. Hemförsäkring

Som hyresgäst ska du ha en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker inte bara skador på din egendom utan även kostnader vid större incidenter som exempelvis en brand eller omfattande vattenskada.

Om du saknar hemförsäkring och något oförutsett inträffar kan det leda till att du inte får någon ekonomisk ersättning för de kostnader som uppstår.

Tecknad bild av ett grönt kuvert och ett vitt brev.

6. Folkbokför dig på din nya adress

Det är viktigt att du folkbokför dig på din nya adress. Detta kan du beställa i förväg innan inflytt så att posten kommer till dig direkt i samband med inflytten.

Det är du som bor i lägenheten som ska vara folkbokförd där. Tänk på att lägenhetsregisternumret är en del av adressen. Det säkerställer att det är du som hyr lägenheten också bor där. Vi genomför löpande kontroller för att motverka och avbryta olovlig andrahandshuthyrning. Här gör du din adressändring.

Tänk på att det sedan 1 juli 2018 är brottsligt att lämna oriktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatterverket när man flyttar. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om folkbokföring.

Ett tecknat garage i grönt med gröna kartonger som är staplade på varandra.

7. Förvaring i förråd

De flesta av våra lägenheter har ett tillhörande förråd. Var noga med att se till att du tar rätt förråd när du flyttar in så slipper du flytta sakerna i efterhand. Kontakta din fastighetesansvarige om du inte hittar ditt förråd.

Vi hoppas att du kommer att trivas i din nya lägenhet hos FALAB/LIBO!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 april 2024
Publicerad:
25 januari 2024