Gå till innehåll

Sök ledigt

Bilden föreställer vita flerfamiljshus vid strandpromenaden.

Vi har ett stort utbud av lägenheter i hela Lindesbergs kommun. Här finns både stadsnära, strandnära och i naturnära boendemiljöer. Med våra 1150 lägenheter så erbjuder vi ett varierat boende för alla i livets olika faser. Vi hyr även ut bilplatser, förråd, båtplatser och kommersiella lokaler.

Se våra lediga lägenheter här

Så söker du lägenhet

Alla våra bostäder förmedlas av oss, FALAB/LIBO, som är det kommunala bostadsbolaget i Lindesbergs kommun.
På Mina sidor ser du vad vi har ledigt och där gör du också dina intresseanmälningar för det du är intresserad av att hyra. För att kunna lämna en intresseanmälan så måste du vara registrerad. Här berättar vi hur du går tillväga.

1. Registrera dig

För att kunna söka och få en lägenhet behöver du registrera dig och skapa ett konto hos FALAB/LIBO. När du registrerar dig så ska du också lägga in bevakningar på de önskemål som du har. När vi lägger ut en ledig lägenhet får du ett påminnelsemejl om att det kan finns en lägenhet ledig som motsvarar dina önskemål.


För varje dag du står i bostadskö samlar du en (1) köpoäng som du kan använda för att få en lägenhet hos oss. Vi har tre olika köer för lägenhet. Dessa är bostad, senior (65+) och ungdom.

Du kan ställa dig i bostadskö från det datum du fyllt 16 år. Ungdomslägenhet kan du söka fram till den dag du fyllt 25 år och våra 65+ lägenheter från den dag du fyllt 65 år.


2. Sök bostad

Håll utkik efter lediga lägenhet på Mina sidor eller i din mejl.


3. Intresseanmälan

När du har hittat en lägenhet som du är intresserad av loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. För att kunna göra en intresseanmälan ska du ha fyllt 18 år. du kan göra max 3 intresseanmälningar år gången.


En lägenhet ligger ute i 7 dagar (sista ansökningsdag står tydligt) innan de tre som har flest poäng blir erbjuden att titta på lägenheten. Om dessa tre tackar nej går går den vidare till nästa tre som står på tur. All korrespondens sker vi mejl och med hänvisning till Mina sidor.


4. Skriva kontrakt

Innan vi skriver hyresavtal kontrollerar vi att du uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy. Det innebär bland annat att vi kontrollerar så att du inte har några betalningsanmärkningar och att din inkomst kan betala din nya hyresavgift.

Har du fått erbjudande om en lägenhet, tackat ja och uppfyller kriterierna i vår uthyrningspolicy? Grattis, då är det dags att skriva under hyresavtalet!

Hyresavtalet skriver du under på Mina sidor med Mobilt BankId. Saknar du BankId får du skriva under ett pappersavtal på vårt kontor eller genom att vi skickar det till dig.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 maj 2024
Publicerad:
24 januari 2024